Корисні властивості макаронів з твердих сортів пшениці

Коли мова заходить про правильне харчування, макарони з твердих сортів пшениці виявляються в списку дозволених продуктів. При дієті, особливо суворої, це блюдо допомагає відвести душу і трохи відволікти втомлений від численних обмежень організм. Ми звикли вважати, що при схудненні макарони — це табу, але калорійність продуктів з твердих сортів пшениці дозволяє не тільки худнути, але й приносити певну користь організму.
Калорійність макаронів з твердих сортів пшениці
Багато хто з нас живуть з упевненістю в тому, що користі від макаронів бути не може апріорі. І тільки тому, що борошняним виробам притаманна висока калорійність. Насправді, в готової порції 100 г макаронів з твердих сортів пшениці міститься не більше 112 кКал, а при схудненні ця цифра абсолютно не критична.
При схудненні завжди відбувається очищення організму, тому при дієті вкрай важливо вживати продукти, які будуть сприяти виведенню шлаків і токсинів. Це можуть зробити тільки страви з високим відсотком вмісту клейковини і клітковини, до яких відносяться макарони з твердих сортів пшениці.
До речі, у італійців не вважаються макаронами ніякі подібні вироби, крім як з твердих сортів пшениці. А хто краще за італійців розбирається в пасті?
Користь макаронів з твердих сортів пшениці при схудненні
При схудненні і при будь-якій дієті варто включити в свій раціон макарони з твердих сортів пшениці, тому що:
- в одній порції цієї страви міститься чверть добової норми білків і вуглеводів;
- у складі цього продукту містить ненасичені жири, які швидко розщеплюються і за великим рахунком необхідні для нормальної життєдіяльності (для гладкості шкіри, природного блиску волосся і т. д.);
- це джерело клітковини, про користь якої ми чуємо так часто, особливо при схудненні;
- цей продукт допомагає підтримувати рівень інсуліну в крові;
- тверді сорти пшениці містять корисні мікроелементи, у тому числі калій, кальцій, залізо, фосфор і т. д.;
- це природне джерело вітамінів групи В.
У процесі приготування макаронів з твердих сортів пшениці не відбувається того, що для варіння простий вермішелі — звичайна справа. Вони не злипаються, не розвалюються, вода не стає каламутною. А все тому, що мука, з якої вони виготовлені, містить в оптимальному співвідношенні крохмаль і глюкозу.
Якщо при схудненні мають місце серйозні фізичні навантаження, то в раціоні повинен бути продукт, який допоможе відновити сили і зняти втому. Завдяки вмісту вітаміну В1, тверді зерна пшениці є саме таким продуктом. І, нарешті, не можна не відзначити ще одне умовне корисне властивість макаронів при схудненні — це відчуття насичення, якого при дієті завжди не вистачає. Таке блюдо дійсно не дарма відноситься до здорової їжі, яку можна і навіть потрібно вживати при схудненні.