Кошик
2669 відгуків
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
+380 (93) 217-85-55
интернет-магазин "Chaikoff"
Кошик

Корисні властивості макаронів з твердих сортів пшениці

Корисні властивості макаронів з твердих сортів пшениці

Коли мова заходить про правильне харчування, макарони з твердих сортів пшениці виявляються в списку дозволених продуктів. При дієті, особливо суворої, це блюдо допомагає відвести душу і трохи відволікти втомлений від численних обмежень організм. Ми звикли вважати, що при схудненні макарони — це табу, але калорійність продуктів з твердих сортів пшениці дозволяє не тільки худнути, але й приносити певну користь організму.

 

 

Калорійність макаронів з твердих сортів пшениці

 

 


Багато хто з нас живуть з упевненістю в тому, що користі від макаронів бути не може апріорі. І тільки тому, що борошняним виробам притаманна висока калорійність. Насправді, в готової порції 100 г макаронів з твердих сортів пшениці міститься не більше 112 кКал, а при схудненні ця цифра абсолютно не критична.
При схудненні завжди відбувається очищення організму, тому при дієті вкрай важливо вживати продукти, які будуть сприяти виведенню шлаків і токсинів. Це можуть зробити тільки страви з високим відсотком вмісту клейковини і клітковини, до яких відносяться макарони з твердих сортів пшениці.

До речі, у італійців не вважаються макаронами ніякі подібні вироби, крім як з твердих сортів пшениці. А хто краще за італійців розбирається в пасті?
 

 

Користь макаронів з твердих сортів пшениці при схудненні

 


При схудненні і при будь-якій дієті варто включити в свій раціон макарони з твердих сортів пшениці, тому що:

  • в одній порції цієї страви міститься чверть добової норми білків і вуглеводів;
  • у складі цього продукту містить ненасичені жири, які швидко розщеплюються і за великим рахунком необхідні для нормальної життєдіяльності (для гладкості шкіри, природного блиску волосся і т. д.);
  • це джерело клітковини, про користь якої ми чуємо так часто, особливо при схудненні;
  • цей продукт допомагає підтримувати рівень інсуліну в крові;
  • тверді сорти пшениці містять корисні мікроелементи, у тому числі калій, кальцій, залізо, фосфор і т. д.;
  • це природне джерело вітамінів групи В.

У процесі приготування макаронів з твердих сортів пшениці не відбувається того, що для варіння простий вермішелі — звичайна справа. Вони не злипаються, не розвалюються, вода не стає каламутною. А все тому, що мука, з якої вони виготовлені, містить в оптимальному співвідношенні крохмаль і глюкозу.

Якщо при схудненні мають місце серйозні фізичні навантаження, то в раціоні повинен бути продукт, який допоможе відновити сили і зняти втому. Завдяки вмісту вітаміну В1, тверді зерна пшениці є саме таким продуктом. І, нарешті, не можна не відзначити ще одне умовне корисне властивість макаронів при схудненні — це відчуття насичення, якого при дієті завжди не вистачає. Таке блюдо дійсно не дарма відноситься до здорової їжі, яку можна і навіть потрібно вживати при схудненні.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner