Кошик
2161 відгук
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
+380 (93) 217-85-55
интернет-магазин "Chaikoff"
Кошик

Професійні кавоварки

Типи професійних кавових машин для кафе

В залежності від потоку людей у кав'ярні і від рівня цін можна підібрати підходящу кавоварку. Наприклад, які самі готують напій або, де бариста робить 80% роботи:збиває молоко і меле каву. Ми розповімо про основні види кавових машин для кав'ярні.

Автоматична кофемашина

Автоматична

Автоматизує процес варіння кави, є електронна пам'ять для різних режимів приготування: капучіно, еспресо, лате. Автоматична кофемашина для кав'ярні готує одну чашку кави близько 40 секунд.

Ріжкова кофемашина

 

Капсульна

Готує каву з допомогою кавової капсули. Окріп проходить через капсулу і виходить готовий напій. З мінусів — немає різноманіття напоїв. Окремо можна збити молоко капучинатором і приготувати капучино або латте.

Капсульна кавоварка

Суперавтоматична

Професійна кавомашина для кав'ярні, в прямому сенсі може замінити бариста, так як сама готує каву і збиває молоко, запрограмована на кілька десятків рецептів кави, які можна приготувати, натиснувши одну кнопку. Можна налаштувати так, щоб була напівавтоматична кавова машина — готується тільки напій, а молоко бариста збиває самостійно. Така кавова машина підходить для спеціалізованої кав'ярні з великим потоком, так як може приготувати до 600 чашок кави в день. З мінусів: висока ціна, яка окупається довше, хоча і продуктивність кавоварки вище.

Принцип у всіх кавових машин однаковий — з допомогою тиску з кавового зерна максимально «витягнути» все смако-ароматичні речовини.

Ще дещо, що об'єднує всі кавомашини — наявність вбудованого бойлера. Є мультибойлерные, є однобойлерные машини, все залежить від вимог та завдань, які повинна виконувати машина в кав'ярні.

Суперавтоматична кавоварка

Особливості установки кавоварок

Щоб готувати смачну каву, потрібно подбати про якість води і зерна. Кавові зерна можна вибрати за типом обжарювання і сорту, а з водою трохи складніше — належить розібратися в мінералізації та фільтрації води. 

Вода впливає не тільки на смак кави, але ще і на кальцинації кавоварки — утворення нальоту. Якщо знизити мінералізацію води, щоб наліт не збирався, то кава буде несмачним. Якщо її підвищити, то будуть великі відкладення на кавомашині. У зв'язку з цим всі підбирають різні фільтри. Можна встановити фільтр з високою мінералізацією води, щоб отримати більш смачний і ароматний кави, але тим самим, скоротити життя кавомашині в два рази, ніж при використанні фільтрів з низькою мінералізацією.

Як вибрати кавоварку для кафе

Щоб вибрати кавоварку для кав'ярні, важливо розуміти, для кого і яку кількість чашок в день ви будете готувати. Наприклад, є суперавтоматичні кавомашини, які готують каву смачніше, ніж інші апарати, але тут втрачається унікальність.

Важливим атрибутом для кав'ярень формату specialty є мультибойлерное обладнання. Мультибойлер дає стабільність температури, тим самим — стабільність приготування кожної чашки. Тобто при великому потоці однобойлерные машини можуть втрачати температуру, а мультибойлерные більш термостабільні.

  • Наявність дилера в регіоні. Наприклад, ви вирішили відкрити кав'ярню у місті Київ, плануєте купити кавоварку виробника "Astoria". Вам потрібно знати, чи є у вашому місті техобслуговування цих машин .Так ви будете знати, машину можна буде відремонтувати в разі чого або звернутися за допомогою в налаштуванні. У сервісного центру завжди є запчастини і навчений персонал по установці і ремонту кавових машин. Це один з дуже важливих чинників для прийняття рішень. 

  • Естетична краса. Погодьтеся, якщо кавова машина дорога, її хочеться показати всім. Ви захочете поставити її на передню стійку в кав'ярні. Тут важливо купити красиву кавоварку, але пам'ятайте, що красива повинна бути з крутої «начинкою». У кожного виробника є топові моделі: є яскраві підсвічування, світлове рішення, футуристичний дизайн і т. д. На це теж треба звертати увагу, якщо кавова машина буде напоказ.

  • Зручність роботи для співробітників. Це важливо, так як бариста працюють по 10-12 годин за стійкою і їм повинно бути зручно працювати на потоці. Щоб машина була зручна для роботи: капучинатор не повинен обпалювати, слив не повинен забиватися. Зверніть увагу, на те, щоб ширина стійки була більш 50 см, бажано +30 см для різних гаджетів і девайсів. 

Основні функції кавоварок

Обов'язкова функція кавоварки — забезпечення безпеки, капучинаторы повинні бути «cool touch», тобто не повинні обпалювати. Завдання кавоварки — спростити приготування напою і зробити каву смачним. Для цього кавова машина повинна бути термостійкою, тобто мультибойлерной.

Які ще функції виконує кофемашина:

  1. Помел і регулювання кави — не у всіх машинах є вбудована кавомолка, але якщо вона є, то важливо мати доступ до налаштування помелу. От крупности помола зависит вкус кофе.

  2. Автоматическое включение\выключение — помогает снизить потребление энергии и отключить машину, когда ее не используют. 

  3. Счетчик количества чашек кофе — удобно для подсчета чашек кофе, приготовленных за день.

  4. Защита от перегрева — увеличивает срок службы кофемашины, поможет избежать ожогов.

  5. Самоочистка — вовремя удаляет отходы кофе.

Итог

Кофейная культура становится все популярнее и требования к вкусному кофе также растут. Качественная кофемашина поможет выйти кофейне на новый уровень и получать больше прибыли, вне зависимости от формата, даже для автокофейни на колесах важен вкус и качество напитка. Но, чтобы готовить вкусный кофе, нужно хорошо потратиться на оборудование для кофейни.

На кофемашине не стоит экономить, так как это главный атрибут для кофейни. Подбирайте оборудование исходя из потока посетителей и формата кофейни.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner