Види соусів та їх використання
Соуси роблять наші страви більш яскравими, гармонійно доповнюють їх смак. На полицях магазинів їх представлено безліч: соєва, томатний макаронний, гострий і пікантний кетчуп, вустерський, устричний і ще безліч інших з різних кухонь світу. Навіть звичайний оцет при правильному використанні є відмінним доповненням до консервації і салатів.
Який оцет завжди повинен бути вдома
Оцет в кулінарії використовується досить широко. Він може виступати консервантом, подкислителем, підсилювачем кольору і навіть для того, щоб зберегти яскравий колір деяких продуктів при термічній обробці. На полицях магазинів представлено, як мінімум, 5 видів цього продукту: кухонна спиртовий, яблучний, виноградний, рисовий, винний.
Якщо ви любите готувати вдома суші і роли, тоді неодмінно варто купити рисовий оцет. А ось для салатів та інших страв краще використовувати яблучний або виноградний. Ці види оцту не такі агресивні для ніжної слизової травного тракту. Тим, хто не бачить себе без заготовки на зиму різних банок, не обійтися у своєму арсеналі без спиртного.
Соєвий соус
Соєвий соус — це не тільки класичне становить церемонії поїдання суші та ролів, а компонент багатьох страв. З них виходять найкращі маринади для м'яса, які роблять навіть досить старий продукт неймовірно м'яким і соковитим в самі стислі терміни. Соєвий соус використовується і для смаження овочів у воді, гасіння м'яса птиці і багато чого іншого.
Зараз з'явилося дуже багато підробок під соєвий соус. Якісний натуральний продукт має досить технологічний процес приготування, тому сильно дешево коштувати він не може апріорі. Більшість того, що стоїть на полицях наших супермаркетів і вабить своєю доступністю, насправді має вельми віддалене відношення до натурального продукту.
Томатні соуси: кетчуп та макаронний
Складно знайти людину, який би не любив кетчуп. Навіть діти люблять додавати до різних страв: м'яса, котлет, картоплі, каш і т. д. Звичайно ж, кетчуп також є обов'язковою приправою до ароматного шашлику.
А ось для пасти потрібен особливий макаронний соус, зроблений на основі цілих помідорів, консервованих у власному соку. Класична заправка — болоньєзе являє собою гострий томатний соус з додаванням фаршу. Після того, як він додається до гарячої пасті, варто присипати тертим пармезаном і додати листочок базиліка.
Багато господинь вважають за краще закривати макаронні соуси самостійно. Ці томатні заправки дуже виручають в період мізерного наповнення восени і взимку магазинів продуктами. Так, зараз помідори є на полицях супермаркетів цілий рік, але при цьому аромат і смак сезонних овочів не йде ні в яке порівняння з тим, що продається поза сезону.
Якщо ви вирішили зробити запас соусів, то ви потрапили за адресою. Наш інтернет-магазин пропонує максимально широкий асортимент найкращих імпортних товарів, які транспортувалися та зберігалися у відповідності з усіма санітарними нормами.