Кошик
2357 відгуків
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
+380 (93) 217-85-55
интернет-магазин "Chaikoff"
Кошик

Як визначити якість оливкової олії

Як визначити якість оливкової олії

Не дарма такий корисний продукт, як натуральне оливкове масло, ще кілька століть тому називали "рідким золотом". Його унікальні властивості знайшли своє застосування не тільки в кулінарії, але і в косметології. Крім того, дуже якісне олія Extra Virgin використовують для приготування ліків за рецептами народної медицини. Залишається тільки визначити, який виробник випускає на ринок найбільш якісний продукт. Багато країн, серед яких Греція та Італія, випускає цей продукт в промислових масштабах. Спробуємо розібратися, як правильно визначити якість оливкової олії.

 

Виробник — тільки Італія чи Греція

 

Зараз різна продукція виробляється в найнесподіваніших точках планети, навіть там, де не росте. По суті, до класичного виробництва це має віддалене відношення, все полягає в розфасовці вже готового і транспортованого великими партіями сировини.

Натуральне Extra Virgin масло повинно фасуватися там, де виросли самі плоди — оливки, а це в основному Греція та Італія.

 

Натуральне оливкове масло

 

Сьогодні на полицях магазинів повно пляшок, в яких хлюпається рідина світло-жовтого кольору. Але не вся вона може називатися оливковою олією.

Натуральне оливкове масло повинно містити маркування на етикетці Natural або 100% Olive, все інше відноситься до міксів і проконтролювати процентний склад в такому продукті практично неможливо.

Найкращим маслом вважається Extra Virgin. Це означає, що воно нерафінована, зроблене з плодів оптимальної зрілості. Такий продукт володіє чудовими органолептичними показниками, має приємний смак і вживається в сирому вигляді. Для смаження ж зазвичай беруть рафіновану олію, яка має більш нейтральним смаком.

 

Як визначити якість масла

 

Є декілька хитрощів, які допомагають визначити, що потрапило до вас на стіл — якісне натуральне масло або замаскована імітація. Достатньо відправити пляшку в холодильник на 20-30 хвилин або на 10 хвилин в морозильну камеру. Оливкова олія при зниженні температури густіє, на дні починають плавати пластівці.

Важливим показником якості даного дорого продукту є кислотність. Вона не повинна перевищувати 2-3%, а у Extra Virgin — і зовсім не перевалювати за 1%. Якщо на пляшці це не вказано, тоді можна спробувати визначити кислотність на смак. Більш якісний продукт буде набагато ніжніше і м'якше.

Також рекомендується розтерти кілька крапель масла на шкіру. Виключно натуральне оливкове масло дуже легко розтирається і вбирається. Його можна наносити навіть на ніжну шкіру немовляти.

Оливкова олія — продукт не самий дешевий, тому підходити до його вибору несерйозно, просто неможливо. Скористайтеся нашими порадами, і ви будете мати вдома тільки натуральний і якісний продукт з самої Італії або Греції.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner