Кошик
3105 відгуків
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
Сhaikoff
Кошик

Види і сорти білих вин

Види і сорти білих вин

Багато хто думає, що біле вино виробляється виключно з білих сортів винограду. Насправді це не так. Деякі сорти роблять з чорних ягід, з яких попередньо знімають шкірку. Біле вино люблять і виробляють у всьому світі. Однак найбільш популярні сорти виробляють у Франції та Італії — відомих центрах виноробства. Європейські вина підкорюють неперевершеним якістю, а багато марки випускають досить недорогі види досить пристойної якості. Принаймні, співвідношення ціни та якості у цих напоїв набагато більш збалансований, ніж у нас.

 

Види білого вина

 

Біле вино, як і будь-яка інша, має кілька видів. Всі вони залежать від фортеці і кількості цукру. Класифікувати біле вино прийнято на:

  • столове (воно ж сухе), з мінімальною концентрацією цукру до 0.3%, а також міцністю до 12 градусів;

  • напівсухе, в якому 5% цукру і до 15 градусів алкоголю;

  • напівсолодке, з цукрів у складі до 7% і такою ж силою, як у попереднього виду;

  • десертне з високою міцністю (17 градусів) і 10% цукру.

Осібно стоять ігристі білі вина, які мають такі ж показники міцності і солодощі, але при цьому в процесі їх дозрівання залишається вуглекислий газ. Даний ігристе вино не містить хімічних добавок, воно не газується спеціально — це дивовижний напій з неперевершеними смаковими якостями.

 

Сорти білого вина

 

Сорти білого вина безпосередньо залежать від сорту винограду, з якого вони виробляються. Неможливо сказати, який сорт краще або гірше, в основному вибір — справа виключно смакових уподобань.

Найвідомішим видом білого вина, безсумнівно, є Шардоне. Його тонкий аромат з віддаленою цитрусовою ноткою — ідеальне доповнення до риби і морепродуктів. Цікавий той факт, що чим довше ферментується цей сорт вина, тим він стає більш маслянистим.

Складно знайти людину, який би не чув про таке вини, як Шенен Блан. Родом вона з Франції, де вже благополучно проводиться більше 1000 років! Коли п'єш таке біле вино, в роті залишається післясмак яблука.

Досить популярним сортом є Рислінг — легке біле вино зі специфічним смаком. Його багаті нотки дарують непередавані відчуття. За рахунок своєї легкості, помірна кількість такого вина практично не п'янить.

Один з найбільш смачних сортів білого вина — це Мускат. Виробляють його безліч виноробів Франції, Італії, а також інших країн. У кожної марки свої нотки смаку, але, в загальному, для цього виду характерні аромати квітів бузини і груші.

Біле вино Гевюрцтрамінер, одночасно пряне і фруктове, дуже шанують на Сході, так як воно бездоганно відтіняє гострі східні страви.

Не варто скидати з рахунків і Совіньон Блан. Саме цей вид найчастіше подають до птаха. Просто дивно, коли робиш ковток цього вина, у роті відчувається аромат чорної смородини, що зовсім збиває з пантелику, так як такий аромат притаманний більше для червоних сортів.

Ми перерахували тільки найпоширеніші види і сорти білого вина. Описати всі торгові марки просто неможливо. Одні з найбільш якісних вин робляться у Франції та Італії, серед усього асортименту легко можна підібрати щось недороге, при цьому досить якісне.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner