Чим відрізняється гіркий шоколад від молочного?
Щорічно житель Європи вживає від 9 до 13 кг шоколадних виробів. Гіркий, чорний, молочний, вироблений в Бельгії і Німеччині, шоколад визнаний найпопулярнішим ласощами з 17 століття.
Асортимент виробів з шоколаду неможливо порахувати, однак вибір можна зробити ґрунтуючись на особистих смакових перевагах.
Відмінність горького і молочного шоколаду
Щоб не розгубитися при виборі ласощі розберемося, чим відрізняється кожен вид, який виробляють у Бельгії і Німеччині.
Гіркий шоколад, або його часто називають натуральним, є сумішшю какао-бобів і масла какао. Додатково до складу входять різні горіхи, сухофрукти, сіль і прянощі. В такі вироби не додають цукор. Натуральний гіркий шоколад подобається гурманам, поціновувачам природних продуктів та насиченого смаку.
Чорний шоколад або гірко-солодкий характеризується великим вмістом масла какао порівняно з попереднім видом. Виробляється з додаванням цукру та інших добавок. Чорний шоколад відрізняється за змістом какао від 55 до 76%. Це ласощі допустимо в невеликих обсягах при різних дієтах з низькою калорійністю.
Молочний шоколад — суміш какао-бобів, молока і різноманітних наповнювачів, які пом'якшують гіркий смак какао. Смак ласощів наділений карамельними, молочними і горіховими нотами. Зазвичай молочний шоколад люблять діти, однак з-за високого вмісту цукру необхідно контролювати кількість з'їдених солодощів.
Вплив шоколаду на організм
Виробники шоколаду Бельгії та Німеччині відзначають високу ступінь споживання гіркої і молочної продукції серед населення.
Корисні якості горького та чорного шоколаду:
-
стимулює кровообіг — піднімає тиск при гіпотонії;
-
активує імунну систему організму;
-
сприяє виробленню серотоніну — покращує настрій і підвищує життєвий тонус;
-
знижує ризик прогресування діабету;
-
антиоксиданти у складі плитки захищають шкіру від шкідливого впливу сонячних променів;
-
знижує вироблення кортизолу, і відповідно рівень стресу.
Молочний шоколад також має ряд корисних властивостей:
-
за рахунок вмісту теоброміну посилює діяльність мозку в цілому і роботу пам'яті зокрема;
-
позитивно впливає на роботу серцевого м'яза;
-
використовується в якості афродізіака для жінок;
-
наявність мікроелементів — кальцій, калій, магній і залізо — сприяють нормалізації всіх систем організму.
Серед французів шоколад визнаний найбільш поширеним і ефективним антидепресантом.
До складу будь-якого виду шоколаду входить какао-масло, що робить продукт досить калорійним — понад 500 ккал на 100 р. При вживанні солодощів необхідно враховувати цей факт і знати міру.
Гіркий, чорний і молочний шоколад з Бельгії та Німеччини воліють гурмани, які цінують вишуканий смак ласощів. Солодощі будуть відмінним подарунком з будь-якого приводу. Європейська якість продукції за низькою ціною не залишить вас байдужими. Широкий вибір оригінальних солодощів представлені в нашому магазині. Працюємо 6 днів на тиждень і швидко обробляємо замовлення.