Тонкощі вибору білого вина
Сонячний напій з Італії — біле вино. Напівсолодке, сухе, ігристе — кожен вибирає на свій смак. Порівняно з червоними сортами, біле вино володіє більш тонким і ніжним ароматом. При виборі п'янкого напою до майбутнього вечері варто звернути увагу на декілька нюансів.
Сухе або напівсолодке біле вино
Щодо білого вина існує безліч забобонів: кисле, не має вираженого смаку, підходять тільки для подання разом з рибою. Однак, більш близьке знайомство з напоєм зруйнує їх на корені.
Технологія виробництва білого вина в Італії на порядок складніше нежеле червоного. Залишкові цукру, характерні для білого винограду, збільшують вміст глюкози в напої, однак завдяки високій кислотності ці сорти володіють неповторними смаковими якостями.
Класифікація білого вина залежить від міцності і вмісту цукру:
-
столове сухе вино — спирт 10-12%, 0,2% цукру;
-
напівсухе вино — 12-15% фортеці, 5% цукру;
-
напівсолодке вино — 15% спирт, 7% цукор;
-
десертне вино — 9% фортецю, 10% цукру;
-
ігристе вино.
Біле сухе і напівсолодке вино в Італії виготовляють з білого, червоного і рожевого сортів винограду. Справа в тому, що сік будь-якого сорти ягід — безбарвний, червоним або рожевим вино стає за рахунок натурального барвника в шкірці винограду. За кількістю сортів використаних у виробництві виділяють сортові, сепажні і купажні сорту.
До яких страв подають біле вино
Помилково вважати, що біле вино підходить винятково до рибних страв. Сухі, напівсолодкі та ігристі напої як не можна краще підходять до овочевих страви, особливо спаржі, білого м'яса або комбінованим страв, начебто суші. У випадках, коли вибрати вино до ласощів важко, краще зупиниться на білих сортах.
Гурмани відзначають, що сухе біле вино допустимо навіть на додаток до жирної їжі, начебто запеченої рульки. Ігристе вино підкреслить смак сирів, сиров'яленого м'яса та фруктів.
Біле вино подають при температурі 7-13 градусів. Холодний напій, також як і перегрітий, втрачає смакові якості.
Як вибрати біле вино
Колір напою варіюється від світло-солом'яного до жовтого.
Найбільш популярний легке вино Італії Піно Грижио і Соаве з регіону Венетто і околиць Риму чудово підходить для щоденних обідів. Любителі яскравих букетів ароматів оцінять Гаві з П'ємонту. Напоїв наповнений запахами фруктів, квітів і трав.
Букет белого вина легко ощутить, если налить небольшое количество в широкий бокал и вдохнуть аромат. Употребление напитка — настоящий ритуал: вино необходимо подержать во рту несколько секунд и только после того проглотить, таким образом можно почувствовать истинный вкус.
При хранении температура помещения достигает 10-12 градусов, бутылка должна находиться в лежачем положении, чтоб пробка омывалась вином и не пересыхала.
Біле напівсолодке, сухе і ігристе вино з Італії воліють гурмани, які цінують якість напою. Європейська якість продукції за низькою ціною не залишить вас байдужими. Широкий вибір оригінальних напоїв представлені в нашому магазині. Працюємо 6 днів на тиждень і швидко обробляємо замовлення.