Червоне вино і його корисні властивості
Романтична вечеря, урочистий обід і вечір після важкого трудового дня скрасить червоне сухе або напівсолодке вино. Італія славиться вишуканими ігристими напоями. Теплий сонячний клімат країни підходить для вирощування різних сортів винограду.
Корисні властивості червоного вина
Вино виробляється в Італії більше 10 000 років, процес постійно вдосконалюється. Властивості напою досліджують учені багато років і неодноразово підтверджують його сприятливий вплив на організм при вживанні в невеликих обсягах. Червоні сорти вина, сухе і напівсухе, мають більше корисних якостей в порівнянні з білими і рожевими.
Червоне вино містить флавоноїди, кверцетин і ресвератрол природного походження. Висока концентрація робить позитивний вплив на системи органів. За спостереженнями лікарів люди, які доповнюють обідня прийом їжі келихом п'янкого напою, практично не страждають від серцевої недостатності та інфаркту міокарда.
При виробництві сухого та напівсухого червоного вина уникають попадання м'якоті плодів і кісточок, які негативно позначаються на смакових якостях. Дубильні речовини поліфеноли з кісточок принесуть шкоди при вживанні напоїв.
Вино володіє розслаблюючим і заспокійливим дією. За рахунок антиоксидантів у складі уповільнює процеси старіння в організмі.
На думку медиків, ресвератрол, який входить до складу вина, знижує рівень холестерину, гальмує розвиток новоутворень і надає антибактеріальну дію на патогенні мікроорганізми.
Помірне вживання сухого та напівсухого червоного вина сприяє зниженню апетиту, що використовується при складанні низькокалорійних дієт.
Як вибрати червоне вино
Серед червоних вин, які виробляються в Італії, існує певна класифікація. Згідно з вмістом спирту і цукру в складі напою, виділяють:
-
сухе — цукор до 0,3%, спирт 9-13%;
-
напівсухе — цукор 0,3-5%, спирт 9-13%;
-
напівсолодке — цукор 3-8%, спирт 9-12%;
-
солодке — цукор 15%, спирт 14-20%;
-
ігристе.
Сухе і напівсухе вино підходить до страв з м'яса і овочів, напівсолодке і солодке обирають до десертів, ігристі — подають до сирів і м'яса.
Крім того, існує класифікація червоного вина в залежності від кількості сортів, використаних при виготовленні:
-
сортовое — производится из одного вида винограда;
-
сепажное — смешивание несколько видов винограда;
-
купажное — смешивание нескольких сортов вина.
На вкус напитка влияет длительность выдержки. Марочные вина поступают в продажу не ранее, чем через два года с момента закупоривания, коллекционными они становятся спустя 3 и более лет.
Червоне напівсолодке, сухе і ігристе вино з Італії воліють гурмани, які цінують якість напою. Відповідність європейським стандартам і низька ціна не залишать вас байдужими. Широкий вибір оригінальної продукції представлений в нашому магазині. Працюємо 6 днів на тиждень і швидко обробляємо замовлення.