Що потрібно знати про шоколаді
Шоколад. Відчуваєте солодкий, терпкий присмак на язиці? Дозвольте шоколаду повільно танути, балуючи ваші смакові рецептори і ви зрозумієте, чому сьогодні шоколад вважається солодкістю номер 1, коханої, без винятку, у світі. Якщо, звичайно, шоколад на вашій мові тане справжній і якісний. Розберемося в якості шоколаду детальніше.
Чорний, білий, молочний шоколад
Сьогодні в світі налічується три основних види шоколаду:
-
чорний, класичний шоколад;
-
молочний шоколад з додаванням молока;
-
білий шоколад.
Класичний склад шоколаду: какао терте, масло какао і цукор або цукрова пудра. Всі. Як і все геніальне, рецепт справжнього шоколаду простий. В якісному шоколаді інгредієнти повинні стояти саме в такій послідовності.
До речі, рецепт шоколаду Колумб привіз в Південну Америку з Мексики, довгий час шоколад був напоєм, і за все сторіччя з хвостом тому його навчилися робити у вигляді плиток. У 1847 році світ побачив першу плитку шоколаду.
Якщо в класичний шоколад додати молоко, вийде молочний шоколад. А якщо прибрати з рецепту терте какао ― білий. Сьогодні лідерами по виробництву якісного шоколаду вважається Франція, Італія. Досить непоганий і наш вітчизняний шоколад. Перевірити якісний шоколад просто: при нагріванні він буде легко і рівномірно плавитися.
Що робить шоколад?
Шоколад ― насолода не тільки смачна, але й корисна. Науково доведено, що шоколад:
-
піднімає настрій, позитивно впливаючи на рівень ендорфінів у крові;
-
надає енергії;
-
нормалізує кров'яний тиск;
-
зміцнює кісткову тканину.
30 грамів хорошого чорного шоколаду, з'їденого кожен день, йдуть вам тільки на користь. Що стосується діток, зверніть увагу, що шоколад не псує зуби! Навпаки, какао-масло досить позитивно впливає на дітей. Багато експертів і доктора дітям рекомендують білий шоколад ― за рахунок відсутності какао він не має хвилюючим дією енергетика, як інші види шоколаду.
Топ-5 незвичайних видів шоколаду
Розсмакувавши шоколад, кондитери побачили в ньому величезний потенціал і почали змішувати шоколад з іншими улюбленими інгредієнтами. Думка кондитерська була так креативна, що сьогодні існує шоколад з різними добавками:
-
шоколад з трюфелем;
-
шоколад з беконом (так, так у США популярний);
-
шоколад з ламинарией (з морською капустою, якщо по-простому);
-
шоколад з верблюжим молоком (Арабські Емірати);
-
живий шоколад (з екологічно чистого какао).
Якщо ви вже нагодовані стандартними смаками, можна пошукати настільки креативні варіанти. А якщо любите класичні поєднання, зверніть увагу на шоколад з марципаном.
Шоколад з марципаном
Одним з найсмачніших в світі вважається поєднання шоколаду і марципана, яке зовсім не зустрічається на полицях українських магазинів. Марціан ― це паста з мигдалю з додаванням цукрової пудри. Ніжний, трохи маслянистий, з легкими нотками амаретто марципан ― вишукане ласощі і сам по собі, а вже з шоколадом і поготів. Солодощі з марципана давно улюблені в Європі, а от в Україні незаслужено відсутні. Для того, щоб ви могли насолодитися всіма цими чудовими ласощами, ми привезли для вас найкращі смакоту з шоколаду і марципана від європейських виробників.