Кошик
3114 відгуків
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
Сhaikoff
Кошик

Чому макарони в Італії називають пастою?

Чому макарони в Італії називають пастою?

Слово паста по відношенню до яєчним, пшеничним макаронним виробам увійшло в наш лексикон досить недавно. З популярністю італійської кухні ми все частіше називаємо традиційні для нас макарони новим словом. Хтось вважає, що між цими двома продуктами можна поставити знак рівності. Але відмінності все ж існують. У цій статті ми спробуємо розібратися з визначенням улюбленого багатьма страви, яке нам подарувала сонячна Італія.

 

Основні відмінності макаронів і пасти

 

Для початку давайте визначимося з поняттями. Паста — це продукт з борошна твердих сортів пшениці з водою і сіллю. Іноді в склад вводять яйця. Макарони виготовляють з борошна звичайної пшениці також з додаванням води і солі. Продукт з яйцями у нас називають локшиною. Погодьтеся, вони дуже схожі по своїй суті, але є одна важлива відмінність. Італійська паста проводиться виключно з твердих сортів пшениці. Це важливо, так як такі продукти не розварюються і не злипаються. Вони мають вершковим присмаком. Завдяки зниженим вмістом клейковини вироби відрізняються більш низькою калорійністю, порівняно зі звичайними макаронами. Традиційні у нас вироби виробляють із зовсім іншого сорту борошна. Вони мають простий смак і високу калорійність. Так як вартість сировини значно менше, то і ціна на такі пшеничні продукти нижче.

Ще одним важливим нюансом є те, що італійці готують пасту виключно з соусом. Це може бути традиційний томатний або вершковий з часником, але без соусу ця страва втрачає свій первинний сенс. У нас макарони зазвичай використовуються в якості гарніру до м'яса або риби.

Справедливості заради відзначимо, що серед 129 видів італійської пасти є один, співзвучний з нашими макаронами. «Макерони» (maccheroni) — короткі, трохи вигнуті трубочки невеликого діаметру з поздовжніми смужками. Вони виготовляються з борошна і води без використання яєць. Найімовірніше від цього слова і походить звичне нам позначення продуктів з тіста.

 

Традиції приготування пшеничного і яєчної пасти

 

Приготування макаронів і пасти відрізняється лише часом варіння виробів. Наші продукти варяться в підсоленій воді не більше п'яти хвилин. Продукти з твердих сортів пшениці варять близько 8 хвилин. Зазвичай італійці варять пасту до напівготовності. Потім змішують її з соусом, де вона і доходить до потрібного стану. Окремо відзначимо яєчні продукти або так звану м'яку пасту. Їх не сушать і варять відразу після порізки. Яєчний продукт відрізняється ніжним смаком і відмінно поєднується з вершковим соусом або морепродуктами.

Вибираючи макаронні вироби для сім'ї звертайте увагу не на назву, а на склад. Якщо в списку інгредієнтів вказана борошно тільки з твердих сортів пшениці, то як би продукт не називався, за своєю суттю він залишається пастою. Якщо хочете порадувати сім'ю оригінальним і смачним італійським блюдом, то інгредієнти можна придбати в нашому інтернет-магазині.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner