Яке італійське вино вибрати?
Італійське вино — популярний алкогольний напій, який дуже люблять у нашій країні. Воно недорого коштує, але має широку палітру смаків, здатну задовольнити вимоги як звичайних любителів виноградних напоїв, так і професіоналів, перепробовавших за своє життя тисячі пляшок алкоголю. Біле і червоне, ігристе і звичайне — яке італійське вино вибрати і з чим його пити? Відповімо на ці питання в нашій статті.
Професійні рекомендації: яке італійське вино вибрати?
Келих італійського вина здатний прикрасити собою будь-який стіл і допомогти налагодити контакт людей з різними поглядами та інтересами. Яке вибрати вино: червоне або біле ігристе або звичайне? Для початку експерти рекомендують звернути увагу на наступні моменти:
-
висока ціна не є запорукою якості, наприклад, у каталозі магазина Chaikoff є пляшки смачного напою вартістю до 100 грн;
-
обов'язково вивчіть етикетку, з неї можна з'ясувати, звідки вино привезено, де і коли воно було виготовлене.
Італійські вина самі по собі мають високу якість — цьому сприяє унікальний клімат сонячної країни та багаторічні традиції. Існує спеціальна класифікація, яка допоможе вам отримати основну інформацію про напої:
-
Vino da tavola — недороге столове вино, рекомендоване для використання в кулінарії, воно може бути червоним або білим ігристим, сухим і т. д.;
-
IGT (IGP) — дана маркування говорить про більш суворому контролі якості і вказує на регіон походження винограду;
-
DOC — так позначають марочні вина, які проходять жорсткий контроль на всіх етапах виробництва;
-
DOCG — найдорожчі італійські вина, в якості яких не доводиться сумніватися.
Зазначена класифікація нічого не говорить про смакових характеристиках напою, адже це справа індивідуальна. Одні люблять сухе червоне, інші віддають перевагу солодким білим ігристим винам. В асортименті інтернет-магазину Chaikoff є і ті, і інші. А з питанням, яке з них вибрати, ви завжди можете звернутися до менеджерів-консультантів компанії.
Біле і червоне ігристе вино з Італії
Ламаєте голову над тим, яке вино підібрати до улюбленого шашлику? Італійські вина добре поєднуються з різними продуктами, за що їх так люблять професійні кулінари і шеф-кухаря. Поділимося кількома секретами сумісності алкогольних напоїв і різноманітних страв:
-
охолоджені кислуваті білі вина відмінно підходять для легких закусок, риби і морепродуктів;
-
більш міцні червоні італійські вина будуть доречні до м'яса і обов'язково подаються підігрітими до температури 18-20 градусів;
-
червоні ігристі вина рекомендуємо вибрати для піци, вони є найбільш універсальними, оскільки добре поєднуються практично з усіма продуктами, тільки не подавайте їх холодними;
-
а ось охолоджене біле десертне вино чудово себе почуває разом з солодкими стравами.
Сподіваємося, що ви вже розібралися, яке італійське вино слід вибрати у відповідній ситуації? На віртуальній вітрині сайту Chaikoff ви знайдете 40 різновидів цього смачного напою. Гарантуємо високу якість продукції і приголомшливий смаковий букет!