Кошик
2651 відгук
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
+380 (93) 217-85-55
интернет-магазин "Chaikoff"
Кошик

Як правильно вибрати хороший кави?

Як правильно вибрати хороший кави?

Кава люблять в самих різних куточках планети. Його п'ють самостійно або додають в коктейлі, змішують з алкоголем і охолоджують. Одні вибирають зернової і самостійно мелють його перед приготуванням, інші набувають мелений і економлять свій час і сили. А якщо ви вважаєте цей напій смачним, гірким або терпким, швидше за все, ви просто не знаєте, як правильно вибрати хороший кави. Цьому і присвячений наш сьогоднішній матеріал.

 

Відмінності кави арабіки від робусти

 

Всі існуючі сорти зернового або вже меленої кави отримують з дерев 2 типів — арабіки і робусти, кожен з яких має певні смакові нюанси. Не знаєте, який з них вибрати, щоб отримати хороший кави? Врахуйте наступні моменти:

  • правильно вирощена арабіка має подовжені зерна, а в її шляхетному смаку помітна солодкість, кислинка і незначна гірчинка;

  • робуста набагато простіше у вирощуванні і має більш гіркий смак з мінімальним ароматом, але максимальним вмістом кофеїну.

Як же правильно вибрати кращий сорт? Фахівці вважають, що хороший кави виходить з 100% арабіки або її суміші з робустою для додання смаку невеликий гіркоти. Купуючи зерновий або мелену каву, обов'язково подивіться на процентне співвідношення арабіки до робусті в суміші. Не менше значення має місце виростання дерев — кожен регіон надає напою особливі нотки і аромат. Роздумуючи над тим, як же вибрати кращий сорт, прислухайтеся до індивідуальними відчуттями: спробуйте кави від різних виробників, і ви незабаром знайдете підходящий саме вам продукт. В інтернет-магазині Chaikoff представлений зернової і мелена кава від таких відомих світових брендів: Lavazza, KIMBO, Caffe Lollo і т. д. Ви зможете придбати чисту арабіку, так і якісні суміші з робустою.

 

Вчимося як правильно вибрати ступінь обжарювання

 

Ступінь обжарювання — ключовий фактор, що допомагає вибрати хороший кави і безпосередньо впливає на смак і аромат напою. Виділяють 5 ступенів обжарювання:

  • скандинавська — мінімальна ступінь, що надає напою м'якість;

  • американська — у смаку вже відчувається легка гірчинка, але не більше того;

  • віденська — темні зерна і солодкуватий присмак готового напою;

  • французька — смак розкривається майже повністю, відчутна гіркоту і терпкість;

  • італійська — максимальна ступінь обжарювання, якій характерна насиченість смаку.

 

Хороший кави: зерновий або мелений?

 

І наступний момент, на який варто звернути увагу при відповіді на питання: «Як же правильно вибрати хороший кави?» «Зерновий або мелений?». Справжні кавомани зі стажем знають важливість ступеня помелу і воліють виконувати цю «брудну роботу» самостійно на ручною або автоматичною кавомолці. Для тих же, хто не хоче витрачати час або не має під рукою потрібного обладнання, ми радимо купувати мелена кава в невеликих обсягах, щоб він не встиг вивітритися.

Залежно від способу приготування кавового напою, слід вибирати певну ступінь помелу:

  • середня підходить для турків і кавоварок різних типів;

  • велика — поршневі кавоварки, френч-преси;

  • дрібна — фільтрові кавоварки, турки;

  • «мука» — для кавоварок еспресо, турки.

Все ще не знаєте, як правильно вибрати хороший кави? Зверніться до фахівців магазину Chaikoff. У нас завжди великий вибір меленої та зернової кави, а досвідчені менеджери компанії з задоволенням порекомендують вам оптимальний сорт та розкажуть про особливості його приготування!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner