Олія оливкова Monini Classico Extra Vergine 1000 мл (Італія)
645 ₴
612,75 ₴
Показати оптові ціни- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
Олія оливкова Monini Extra Vergine classico 1000 мл (Італія)
Monini Classico Extra Virgin — класичний смак оливкової олії, рецепт розроблений багато років тому і відтоді старанно охороняється сім'єю Моніні. Цю оливкову олію можна легко розпізнати завдяки його збалансованому гармонійному смаку й інтенсивному, багатогранному аромату. Ця олива справедливо вважається оливковою олією Extra Virgin No 1 в Італії. Monini Classico виробляється методом першого холодного пресування, що дає змогу повністю зберегти корисні речовини та вітаміни. Кислотність — 0,4% (За нормами Євросоюзу — не більш ніж 1%).
Рослинна олія Monini Оливкова Extra (Моніні Екстра). Monini — одна з провідних марок-виробників оливкової олії найвищої якості. Сировина для виготовлення оливкової олії використовується тільки найкраще. Багата на вітаміни, ця олія приємно урізноманітнить ваш раціон, зробивши його ще й корисним. А смак і аромат олії Monini Extra привносить у кожну страву свою неповторну нотку.
Італійська оливкова олія ділиться на 3 основні категорії:
Olio extra-vergine di oliva (extra-virgin olive oil) — оливкова олія найвищої якості одноразового холодного пресування. Це результат першого холодного пресування оливок (оливковий сік). Це олія найвищої якості. Воно має приємний аромат, фруктовий присмак і зберігає всі корисні речовини, накопичені достиглі плодами оливи. Кислотна кількість такої олії — не більш ніж 1. (Classico, Delicato, GranFrutatto, Bios, DOP, Aromatizatti)
Olio vergine di oliva (fine virgin olive oil) — олія одноразового холодного пресування Virgin з кислотним числом від 1 до 2. Його рафінують, зменшуючи кислотність і потім для смаку додають трохи (до 20%) Extra Virgine, але обов'язковою умовою є кислотність нижча за 1. У такий спосіб отримують Olio di oliva/(pure) olive oil — придатна до вживання олія. Його краще використовувати для смаження, оскільки воно практично не має смаку. Всі позначення кислотності тощо мають бути обов'язково вказані на пляшці олії. (Anfora)
Pomace. У макусі, що залишилися від першого пресування, залишається до 30% олії, тому його використовують вдруге, витягуючи олію з використанням хімічних розчинників. Після чого його, звичайно ж, рафінують. Така олія не має ані смаку, ані запаху, тому до неї додають деяку кількість олії Екстра Вержин. Наприклад, в олії Рівано міститься 20% олії Ектра Вірджин. Така олія підходить для смаження та приготування страв за високих температур.
Сама фірма Monini вирощуванням оливок займається дуже мало — тільки експериментальні плантації. Оливкова олія добувають від дрібних фермерів з усього округу. Але, як уже було сказано, оливкова олія від кожного фермера має різний смак. І ось тут у роботу вмикаються майстри компанії Monini. За допомогою органолептичних тестів і дегустацій, а також комп'ютерних технологій олії змішують у певних (підібраних) пропорціях, щоб отримати бажаний смак. Водночас дуже важливою для всіх оливкових олій Монеллі є не тільки якість (це саме собою зрозуміло), але й незмінність смаку з року в рік.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Виробник | Monini |
Об`єм | 1000 мл |
Країна виробник | Італія |
Тип олії | Оливкова |
Віджим | Перший холодний |
Кислотність | 0.4 % |
- Ціна: 612,75 ₴