Кошик
3367 відгуків
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
Сhaikoff
Кошик

Ячмінний кава

Що таке ячмінний кава !
Ячмінь людство обробляє близько 10 тис. років. Це один з найдавніших культурних злаків. Згадка про нього є в Біблії та «Одіссеї» Гомера. Про корисні властивості рослини можна написати цілу книгу. Ми звикли думати про злаку як про каші, перлової або ячної. Однак із зерен ячменю роблять не тільки каші, але напій, за смаком нагадує каву. Від останнього злаковий настій відрізняється тим, що практично не має протипоказань.

Користь від такого напою багатогранна і велика. Нормалізація ваги, регуляція рівня глюкози в крові, зміцнення імунітету, зміцнення серця і судин, шлунково-кишкового тракту — ось неповний перелік цінних властивостей продукту.

 

Технологія виробництва ячмінного кави

Для виробництва замінника кави використовують органічний ячмінь, вирощені без хімічних добрив і пестицидів. Зібрані зерна очищають від сторонніх домішок. Потім видаляють жорстку оболонку, так як лузга здатна зіпсувати зовнішній вигляд напою. В Італії культивують особливі сорти голозерного ячменю, які вимагають мінімальної обробки.

Підготовлену сировину обсмажують у барабанах циліндричної форми при температурі не вище 200 °C. Потім зерна охолоджують з допомогою спеціальних апаратів і фасують у герметичні пакети. Компанії випускають різні види ячмінного кави: зерновий, мелену та в капсулах. Розчинні сорти виготовляють за технологією, схожою з виробництвом звичайної кави.


Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner