Кошик
3618 відгуків
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
Сhaikoff
Кошик

Соус для макаронів

Домашні соуси для макаронів річ незамінна коли треба швидко і смачно нагодувати сім'ю .Поширена думка, що макарони та спагеті винайшли в Італії, але мало кому відомо, що і Китай має можливість бути винахідниками цього страви.

В стародавньому Китаї була винайдена китайська локшина, яку Марко Поло пізніше завіз в Італію, і вона могла бути прообразом італійських макаронів. Але є інша версія історії походження макаронів – нібито вона існувала в Італії ще за стародавніх римлян.

Вони ж, у свою чергу, вважали це блюдо щедрим даром від місцевих богів з гори Олімпу. Але в даний час макарони і паста для них вважаються споконвічно італійською стравою, хоча і їдять його у всьому світі.
Особливий смак макаронів надає соус і краще його приготувати самостійно. Є безліч способів його приготувати, але найпоширеніший – з помідорів з часником і базиліком.

Види  соусів: 

Норм – соус з томатів, з додаванням цибулі і  свинячого жиру. 

Наполетана –  соус томатний з травами і овочами. 

Аррабіата –  соус томатний зі спеціями і гострим перцем. 

Болоньєзе –  соус томатний з фаршем, червоним вином і овочами. 

Флорентіна –  вершковий соус із сиром маскарпоне і шпинатом. 

Аматрічіана –  це дрібно нарізана грудинка свинини, яку обсмажують з цибулею і додають червоний гострий перець. 

Карбонара –  вершковий соус з беконом і сиром.  

Класичні  італійські соуси.

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner