Кошик
3781 відгук
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
Сhaikoff
Кошик

Какао, гарячий шоколад

Багато людей задаються питанням про те, в чому різниця між гарячим шоколадом і какао. Ці два напою з'явилися ще в давнину. «Напої богів» – саме так їх тоді називали, тому що складно було знайти смак, більш незвичайний і насичений. Поширення какао і гарячого шоколаду по всьому світу відбулося завдяки Кортесу. Конкістадор їх привіз з Південної Америки. Іспанські лікарі відразу заявили, що какао-боби допомагають боротися з імпотенцією, тому популярність напоїв з них відразу зросла. Сьогодні між сприйняттям предків і нашими поглядами велика різниця. З какао-бобів готують смачні напої, які можна замовити просто для задоволення. А купити їх можна практично скрізь. Але чим відрізняється гарячий шоколад від какао, знають не багато. Більшість відзначає тільки смак, хоча відмінностей набагато більше.

Чим відрізняється гарячий шоколад від какао

Напої відрізняються між собою технологією приготування. Звичайно, мова не йде про гарячому шоколаді з пакета. Цей варіант готується з розплавленого шоколаду з додаванням вершків і молока. Какао виробляють з макухи бобів, який залишається після виробництва олії. Варити його можна на молоці або воді.

Друге, чим відрізняється гарячий шоколад від какао – це консистенція. У гарячого шоколаду вона густа, їм можна навіть замінити десерт. Какао більш рідкий і не такий солодкий.

Склад і рецептура приготування гарячого шоколаду

Секрет ідеального напою – поєднання інгредієнтів і правильна консистенція. При приготуванні важливо дотримуватися головного правила – вибирати якісний гіркий шоколад. Також підійде темний шоколад, але з вмістом какао-бобів не менше 70%, інакше вся принадність напою загубиться. Саме в такому продукті вміст молочного жиру і какао-масла оптимально, щоб надати шоколадкам насиченість і густоту.

Класичний рецепт дуже простий:

  1. Плитку шоколаду розтоплюємо на водяній бані, постійно помішуючи, щоб не підгоріло.
  2. Додаємо тепле молоко і доводимо до кипіння.
  3. Далі ви можете додати цукор і будь-які прянощі: корицю, кардамон і навіть щіпку чорного перцю для пікантності.

Багатьом не подобається занадто солодкий смак гарячого шоколаду. У цьому випадку можна змінити рецепт і взяти більше молока, довести його до кипіння і розчинити в ньому плитку, орієнтуючись на смак, який ви хочете отримати. Потім додати цукор і інші спеції. А далі збиваємо все в блендері. Вийде напій з шоколадним смаком і дуже ніжної кремової консистенції.

Гарячий шоколад – джерело поліфенолу. Ця речовина підвищує імунітет і сповільнює старіння. Також в ньому міститься бета-каротин, корисний для зору. Є морквину або випити чашку гарячого шоколаду, щоб поповнити баланс елементів в організмі – вибір за вами.

Смачний напій багатий рибофлавіном і нікотиновою кислотою, які прискорюють оновлення клітин, а тіамін допомагає боротися зі стресами.

Відео про різницю між гарячим шоколадом і какао

httpss://youtu.be/YGTLsWTdICw

Склад і рецептура приготування какао

Горячий шоколад имеет один важный минус – калорийность. Чтобы ее снизить, но не отказывать себе во вкусном напитке, можно приготовить какао. Лучше брать какао-порошок без добавления сахара и ароматизаторов: так вы сможете самостоятельно регулировать его вкус и постоянно экспериментировать с компонентами.

Растворимый какао заливают кипятком и размешивают. Но более густым и насыщенным по вкусу он получается после варки:

  1. Молоко доводим до кипения.
  2. Осторожно добавляем несколько ложек какао. На 1 порцию хватит 1 чайной ложки. Больше класть не нужно, потому что порошок не растворится, и напиток получится с комками.
  3. Помешиваем напиток и добавляем в него сахар, ванилин, корицу.

В диетическом варианте напиток делают на воде, а затем добавляют немного молока в какао. Конечно, можно использовать миндальное, соевое, овсяное молоко.

Интересно, что в какао содержится теобрамин, который улучшает работу сердца и очищает сосуды. Также этот напиток известен как отличный антидепрессант. Он улучшает настроение и повышает работоспособность. Относительно невысокая пищевая ценность делает какао отличной альтернативой печеньям и тортам. Доказано, что его умеренное потребление ускоряет обмен веществ и позволяет сбросить вес. Поэтому в рейтингах напитков для похудения какао занимает верхние позиции – и вкусно, и полезно!

Какой напиток полезнее

Пить какао

Пить какао

Поклонники здорового питания считают, что эти два напитка лучше исключить, чтобы всегда быть в форме. Но врачи доказали, что какао и шоколад – продукты, которые незаслуженно обижают люди, не знающие об их свойствах.

Ученые выступают за то, что оба напитка несут в себе пользу, но чаще позволять себе можно чашку какао.

Горячий шоколад – жирный и калорийный напиток (250 ккал на стакан). Его не стоит часто употреблять людям с болезнями зубов, сердца и поджелудочной железы.

У какао противопоказаний меньше. К тому же его готовят, варьируя пропорции молока, воды и порошка. В одном стакане напитка без сахара будет всего 30 ккал.

Лучший способ – найти баланс и не отказываться от каких-либо продуктов. Поэтому радуйте себя какао и горячим шоколадом, ведь их насыщенный вкус обязательно поднимет настроение!

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner