Кошик
3235 відгуків
promo_banner
+380 (50) 246-96-24
Сhaikoff
Кошик

Безалкогольні напої

Який сік вважати "справжнім"?

Згідно з визначенням, сік — це питтєва рідина, яку добувають, віджимаючи свіжі фрукти або овочі. Тільки результат віджиму, і більше нічого. Але що ми знайдемо в описі складу звичайного магазинного соку? Цукор, глюкозний сироп, вода, лимонна кислота, ароматизатор. Ви, мабуть, погодитесь, що такий коктейль вже не можна назвати справжнім соком! Також помилково вважати, що він багатий на вітаміни настільки, наскільки рекламується. І тим більше не варто розраховувати на такий сік, як елемент дієтичної дієти.

Але якщо у вас є вибір між соком та іншими солодкими напоями, то, звичайно, було б мудро вибрати перший. У тому числі, якщо вам важко відмовитись від солодких газів, ви можете плавно перейти на соки — це буде все краще. Але в ідеалі треба навчитися обходитися без одного й другого, оскільки в одному маленькому пакеті соку є коло 6 чайних ложок цукру! Крім того, сік може бути десертом, не маючи жирів у складі, він стає делікатесом легше, ніж порція чізкейка. Дієтологи рекомендують вживати сік рідше, ніж раз на тиждень. Найбільш корисним вважається томатний сік. А найпопулярнішим, звичайно, апельсиновим. Не пийте соку на ніч і, якщо можливо, купуйте дорогі торгові марки або соки для дітей. Вони, як правило, виготовляються сумлінніше.

Чи ви скористаєте з кожної склянки?

Оскільки єдиною альтернативою пакетованого соку є свіжа, можна припустити, що фрес — це саме те, що потрібно для вітамінізації та імунізації організму. Адже що може бути кориснішим, ніж свіжий, справжній, «живий» сік? Цей напій містить 11 з 13 мікроелементів, які сприяють ефективному функціонуванню організму, позитивно впливають на обмін речовин, прискорюють метаболізм, допомагають при шкірних захворюваннях, зміцнюють захисні функції і збільшують загальний тонус! Але що стосується фресок, потрібно вміти їх пити для того, щоб отримати всю користь.

Отже, як правильно пити фрески:

Найкорисніший сік — приготовлений безпосередньо перед вживанням. Пам'ятайте, що навіть кілька хвилин вже включають окислення - і корисні мікроелементів у вашому стакені стає все менше;

Сок містить деякі кислоти, які можуть негативно впливати на зубну емаль. Тому рекомендовано фріші (а також смузі) пити через трубочку, а після прополоскати рот чистою водою.

Якщо ви бажаєте створити мікс, пам’ятайте просте правило: соки всіх фруктів, що містять кісточки (абрикос, перик, вишня) краще не заважати. Для міксів, швидше, підійде яблучний сік, який поєднується з іншими смаками;

Якщо у вас хронічні хвороби, зверніться до лікаря, які соки вам підійдуть краще за інших. Якщо ви вживаєте таблетки, пам'ятайте, що грейпфрутовий сік здатний нівелювати ефект деяких ліків;

Найкориснішим серед соків овочів є томатний (існує також теорія, що найбільш смачним він здається в літаку). Свікольний сік після приготування потрібно настояти близько 2-х годин перед вживанням;

Якщо необхідно зберегти фрес деякий час, щоб не втратити корисних властивостей перелийте сік у скляну тару і щільно закрийте, так, щоб не проникав повітря. Такий сік зберігає свої властивості до восьми годин. Є ще одна таємниця: сік можна заморозити, такий спосіб подовжує життя корисних мікроелементів в соці до 2-х днів!

Очищення за допомогою соку

Сокововий детокс є наймогутнішим за дії і результатами. Йому під силу розбудити обмін речовин навіть там, де інші способи виявилися безсилими. Одночасно з цим, це ще і найскладніший варіант детоксикації. Він вимагає більшої підготовки, має більше обмежень і достатньо підводних каменів. Про те, як зробити все правильно і досягти бажаних результатів за допомогою сокового дітокса, ми розповідали у попередніх публікаціях. Тепер пропонуємо зупинитися на тому, чому соковий детокс краще довірить професіоналам, і не проводити самостійно.

Для початку пропонуємо помотерть, чим сок Eat It! відрізняється від звичайного фреску, який можна приготувати в домашніх умовах?

Для приготування соків з нашого асортименту ми використовуємо спеціальну шнекову скижималку.

Звичайні соковижилки, які найчастіше використовують у фрес-барах мають швидку швидкість обертання, яка з одного боку оптимізує процес приготування соку, а з іншого знижує кількість корисних речовин у соці за рахунок швидкого окислення. Наші соковижилки мають низьку швидкість обертання шинка від 70 до 120 об/мін, забезпечує відсутність піни і висока якість соку, який не окислюється і не втрачає корисних ферментів. Для порівняння: пресовий віджим 40 обертів хвилину -  зберігається найцінніше: вітаміни і вітаміни. Фреши близько 1500 обертів на хвилину  - Ензіми повністю гинуть, а збереження вітамінів лише близько 30 відсотків!

Технологія холодного віджиму дозволяє отримати сік з більшою вмістом вітамінів, ензимів, мінералів в натуральному, « наживому» вигляді. У сок проникає мінімальна кількість повітря — аерація зменшується, окислення соку знижується — напій зберігає більше вітамінів та ензімів. Після отримання, наш сік ретельно закривається у скляні баночки без проникнення повітря, і в такому вигляді схрещує свої корисні властивості до 48 годин. 

Всі наші соки ми зберігаємо в холодильнику, пильно слідкуючи за часом і не допускаємо у продаж соку, якому більше, ніж півтора дня. 

 

 

Лимонад 

Лімонад (фр. limonade — лимонізований) — солодкий безалкогольний напій на основі лимонного соку, цукру та води. Напій має світло-жовстий колір, аромат лимона і освіжувач смаку. Спочатку напій з’явився у Франції у 17 році за часів правління Людовіка I, а при дворі його готували з некріпкою лимонної настійки і лимонного соку. Згідно з легендою, з’явлення напоїв пов’язане майже з смертельною помилкою придворного чашника. Він по необережності замість вина зачерпнув у келих монарха лимонний сік, щоб якось виправити цей непромітний вчинок, він додав в келих води і цукру. Король цінував напій і наказав йому готувати його у спекотні дні. Нині лимонад готують як для виробництва, так і в домашніх умовах. Особливо популярний напій став після винаходу Джозефа Прістлі насоса для збагачення напоїв вуглекислим газом. Перший масовий продаж і продаж лимонаду почався 1833 року в Англії, а вже у 1871 році в США було зареєстровано першу торгову марку лимонаду Lemon's Superior Sparkling Ginger Ale (дослівний переклад вражаючого Газованого Імбірного Ель).

Для масового виробництва використовують не натуральний сік лимона, а хімічна суміш, яка може сильно різнитися від природного смаку та кольору лимонаду. У виробництві лимонаду використовують лимонну кислоту, цукор, жжений цукор (для кольору) і ароматичну композицію: лимонна, апельсинова, мандаринова настійка і яблучний сік. Не завжди лимонад сучасного промислового виробництва є дійсно натуральним продуктом. У них часто міститься цілий набір консервантів, кислот і хімічних добавок: ортоносфорна кислота, бензонат натрію, апатам (сахарозамінник). Існує кілька видів лимонаду: Сітро, Лімонад, Дюшес, Буратіно, Крем-Сода, а також лимонад на основі трав'яного збору Байкал і Тархун. Розливають напій у скляні по 0,5 літра і пластикові пляшки від 0,5 до 2,5 літра. Крім того, що лимонади в рідкому стані, їх виробляють ще й у вигляді порошку, який утворюється в процесі випаровування лимонного соку з цукром. Для приготування цього лимонаду достатньо додати воду і ретельно перемішати

Користь від лимонаду

Найбільше позитивних властивостей має натуральний домашній лимонад, приготований з свіжовижатого лимонного соку. Як і сам лимон, лимонад містить вітаміни С, А, Д, Р, В1 і В2; мікроелементи калій, мідь, кальцій, фосфор і аскобінову кислоту. Лімонад добре задовольняє спрагу в літні дні, має антисептичні властивості. Концентрований лимонад допомагає у лікуванні атеросклерозу, хвороб ЖКТ з нижчим рівнем кислотності та порушенням обміну речовин в організмі. При високій температурі лимонад, який супроводжується гарячкою, призначають без цукру для підтримки водного балансу і полегшення. Лімонад також допомагає при цингі, зниженому апетиті, застуді та болях у суглобах. Вагітні радять вживати лимонад у першому триместрі для полегшення токсину, але слід пам'ятати, що надмірне його вживання (боліття 3-х літрів на день) може призвести до набряку кінцівок і печі. Класичний рецепт приготування лимонаду дуже простий. Для цього необхідно помити 3-4 лимони, помити кип'ятком, очистити від шкірки і вичавити сік. Казуру залити водою (3 літра), додати цукру (200 г) і закип’ятити. Відвар, який ми отримали, слід охолодити до кімнатної температури і додати лимонний сік. Готовий напій слід зберігати в герметичному посуді в холодильнику. Перед подачою лимонад розливають у довгі склянки лимона й гілки м’ят. Для того щоб напій був газований, можна використовувати газовану мінеральну воду, яку треба доливати перед подач. Основним рецептом є те, щоб зменшити кількість води, яку потрібно додати, щоб напій був достатньо концентрований. У лимонад можна додати м’яту, мелію, імбир, сморід, абрикосовий, ананасовий та інші соки. 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner