Сир твердий Pascoli Italiani Grana Padano DOP 1000 г (ціна вказана за 1 кг, купівлі фасуванням 600-850 г)
Витримка понад - 18 місяців
Грана падано (італ. Grana Padano) — італійський твердий витриманий варений пресований сир із коров'ячого молока, не тільки неймовірно популярний у всій країні, але й дав назву цілій категорії італійських сирів.
Слово «грана» (grana - «зернистий») став тепер загальною назвою всіх твердих сухих терткових сирів, якими італійці посипають піци, «пасти» й супи. Слово «патеано» (padano) означає «падіанський» — тобто, «виведений у басейні річки По» (Ломбардія), хоча тепер цей сир категорії DOP роблять не тільки в Ломбардії. Зона його виробництва тепер містить, крім Ломбардії, всі провінції П'ємонта, низка провінцій Трентіно — Альто-Адідже, Венетто та Емілія-Романьї.
Маркування DOP означає, що назва захищена за місцем походження. Тільки твердий сир, виготовлений в одній із 32 провінцій, відповідає суворим вимогам якості та отримує маркування Grana Padano DOP.
Сир визирає під строгим контролем не менш ніж рік (іноді та 6-8 років), а в продаж надходять великі циліндричні голови діаметром 35-45 см, заввишки 18-25 см і вагою 24-40 кг, покриті товстою натуральною золотисто-жовтою гладкою скоринкою.
Грана-Падано, як і всі сири класу «грана», використовують насамперед як терочний — італійці купують його тільки шматком, і натирають безпосередньо під час приготування страви. Однак сир гарний наприкінці трапези з сільським хлібом і склянкою прохолодного білого сухого вина в супроводі винограду, груш або меду; так само добре до нього підійдуть і червоні вина barolo або brunello.
MADE IN ITALY
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Італія |
Тип | Твердий сир |
Склад | шматки 600 - 850 |
Виробник | Венето |
- Ціна: 535 грн/кг